Magnesium

Het mineraal Magnesium zorgt voor de energiestofwisseling, de overdracht van zenuwprikkels en het goed functioneren van de spieren. Verder geeft Magnesium stevigheid aan het skelet, net als het mineraal calcium.

De werking

Magnesium zorgt voor ontspanning van je zenuwen, bloedvaten en spieren, ook is magnesium betrokken bij het uitscheiden van energie uit voeding en zorgt voor gezonde tanden en botten. Hiernaast zorgt Magnesium ook voor verhoging van je weerstand tegen spanning en stress, versterking van je geheugen en concentratievermogen en bevorderd het de gezondheid van je hart en bloedvaten. Je lichaam kan zelf geen magnesium aanmaken, dus dient het uit je voeding opgenomen te worden.

ADH

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium is vastgesteld op 300 milligram per dag voor mannen van tussen de (20 – 50) en voor vrouwen van tussen de (20 – 50) is dit 250 milligram.

Dosering

Een veruit veilige bovengrens voor magnesium uit voedingssupplementen is 300 milligram per dag, door gebruik van supplementen komt het vaak voor dat mensen te veel magnesium binnen krijgen maat door voeding komt dat nauwelijks vol.

De gevolgen van te veel / te weinig Magnesium inname

Overtollig Magnesium wordt uit het lichaam verwijderd waardoor er vaak overschotten ontstaan bij gebruik van tabletten.


De symptomen van een te hoge inname van calcium zijn:

–        Lichtelijke diarree


De symptomen van een te kort aan calcium zijn:

–        Algehele lusteloosheid

–        Vermoeidheid

–        Prikkelbaarheid

–        Verzwakking van de spieren